Жити в гармонії із квітами

До проекту КЗ КОР "Київська обласна бібліотека для дітей ""Відкритий екологічний "Зелений мікрофон" долучилась Білоцерківська центральна районна бібліотека

Жити в гармонії із квітами - отак виникла взаємність між читачем Білоцерківської центральної районної бібліотеки Дмитром Семеновичем Поліщуком і фіалками, яка триває вже майже три роки.

З квітами і квітковими рослинами досить щільно пов’язаний духовний світ людини, і хоча кожний народ по-своєму сприймає красу, проте є краса, яка сприймається і усвідомлюється всіма одностайно, – краса квітів. Той, хто любить квіти, піклується про них, знає, що у рослин також є душа. Вони дуже чутливі і вміють віддано любити людину, яка не шкодує праці і часу, щоб за ними доглядати.

Сенполія (фіалка)вже давно популярна в кімнатному квітникарстві. Ці ніжні маленькі квіти сповнені вишуканості, неземної краси і досконалості, а їхній запах має чудовий позитивний вплив одночасно на інтелект і на душу, налаштовує на оптимістичну ноту, знімає напругу, активізує захисні сили організму.

Тож одного з листопадових днів 2017 року працівники і користувачі Білоцерківської районної бібліотеки, в рамках заходу поза межами бібліотеки, завітали до Дмитра Семеновича Поліщука. Запрошені неабияк були вражені кількістю і різноманіттям квітів. На спеціально обладнаних стелажах чарівно цвіли фіалки різних форм та кольорів.

Дмитро Семенович розповів цікаву легенду про узамбарську фіалку як символ ніжності і відданої любові, а також про події з власного життя, які спонукали зайнятися квітами. Зовсім скоро стали сенсом його життя і на сьогодні колекція сенполій Дмитра Семеновича нараховує 450 видів і більше 2000 екземплярів. Шановний наш читач-квіткар тут же провів майстер-клас із вирощування та догляду за фіалками.

Дмитро Семенович Поліщук завжди радий відвідувачам і майже кожному дарує на згадку цю чарівну квітку - фіалку.

Т.В.Шишка,
бібліотекар відділу обслуговування
Білоцерківської ЦРБ.




Київська обласна бібліотека для дітей

Русанівська набережна, 12, Тел./факс: (044) 295-09-61, E-mail: kobdd@ukr.net