В природі все святе…

 

Земля, квіти, птахи і тварини, комашки і метелики, ріки і гори – це все, що нас оточує. Це частинка довкілля, до якого належимо і ми, люди. Та чи часто замислюємося над тим, що буде коли все, що нас оточує зникне? Чому плаче матінка Природа? Чому ми такі безвідповідальні?.... Люди, що на Землі ми творимо!?
В переддень Дня довкілля  бібліотека-філіал №10  провела екологічний бумеранг-гру «Слово про земну красу» для учнів 8-А класу БЗШ №5 (класний керівник Бондаренко О.В.). Учні, розділені на дві команди, взяли активну участь у грі «Ромашка», продемонструвавши свої знання стосовно братів наших менших.
Сучасних дітей турбує питання «Куди дівати сміття?», яке стає сьогодні все більш актуальним. Команди обговорили шляхи вирішення цієї гострої проблеми під час конкурсу «Рукотворні монументи людської безтурботності»
Восьмикласникам сподобалося розгадувати кросворд «Папуга АРА», у якому були сховані українські слова, де «оселилися» африканські папуги АРА.
Як же вберегти довкілля, Землю від катастрофи? На ці запитання можна знайти відповідь, ознайомившись з літературою, представленою на книжкових виставках «Відкрита долоня моєї землі» та «Одна Земля – одна надія». А діти відповіли виготовленням плакатів-інсталяцій «Збережемо природу разом» та «Викинь за собою сміття».
Підсумком бібліотечної зустрічі став висновок: доля довкілля – наша доля. Все залежить лише від нас. Тож бережімо довкілля для себе і наступних поколінь.
 
Ганна Нагорна.
 
 



Київська обласна бібліотека для дітей

Русанівська набережна, 12, Тел./факс: (044) 295-09-61, E-mail: kobdd@ukr.net