День Землі

 

Напередодні Всесвітнього дня Землі, який відзначається 22 квітня, Білоцерківська центральна бібліотека для дітей запросила учнів 4-В класу БЗШ №11(класовод В.Ярич) на екологічну годину «Гімн планеті Земля».
Бібліотекарі Людмила Романович та Лариса Олійник розповіли про сучасні проблеми навколишнього середовища, руйнівний вплив людини на природу.
Читачі підготували літературну композицію «Ми вигадали іншу Україну», за допомогою якої підкреслили екологічні проблеми України, завершивши її відеороликом «Крик Землі».
Від бібліотекарів діти отримали поради, як берегти ресурси нашої планети й охороняти природу, як треба поводитися з різними видами відходів, від звичайних паперових пакетів до батарейок.
Учасники екологічної сценки-казки «І у сміття є дім» розповіли про звичайні буденні речі, які мають неабияке значення для збереження екосистеми. Дійові особи – скляна лампочка, прочитана газета, пластикова пляшка, поліетиленовий пакет, що зустрілися у закутку звичайного двора, замість людей вирішили проблему свого місцезнаходження. 
Читачі взяли участь у вікторині «Екозагадки», загадайці «Хитромудрі запитання» та створили символічне «дерево життя», на листочках якого записали побажання, якою б вони хотіли бачити рідну землю у майбутньому. 
Таким чином діти нагадали усім, що планета, яка дарувала нам життя, унікальна й має потребу в турботі й захисті.
 
Олена Корнієнко.
 



Київська обласна бібліотека для дітей

Русанівська набережна, 12, Тел./факс: (044) 295-09-61, E-mail: kobdd@ukr.net